Gårdsbutik

Bjursås Lantbruk

Gårdsbutik

Välkommen till Bjursås Lantbruks lilla gårdsbutik, ”Grönsaksvagnen”!

Hos oss klappar hjärtana extra för att ta fram fina, lokala råvaror. Idylliskt omringade av beteshagar ligger den småskaliga grönsaksodlingen och den lilla obemannade gårdsbutiken Grönsaksvagnen. Vagnen är öppen under säsong med varierat utbud och fylls dagligen på med för stunden skördeklara grönsaker.

 

Under skördesäsongen, från mitten av juli till och med oktober, står våra dörrar öppna dagligen mellan klockan 9.00 och 19.00 i kylvagnen, som är vår obemannade gårdsbutik. (Undantag kan förekomma).

Belägen strax intill våra småskaliga frilandsodlingar och vårt tunnelväxthus, erbjuder ”Grönsaksvagnen” dig en naturnära upplevelse av lokala råvaror. Parkera enkelt din bil eller cykel precis bredvid vagnen, eller hoppa av vid närmaste busshållplats, ca 1 km bort.

I hagar runt omkring ”Grönsaksvagnen” och odlingarna betar gårdens kvigor. I vagnen möts du av dagens färska skörd av grönsaker– allt odlat och handplockat på gården.

Vår stolthet ligger i det lokala och färska. Vi fyller dagligen på vår vagn med nyskördade godsaker! Vårt sortiment speglar årstidens bästa smaker och varierar under säsongen. Från krispig sallat, saftiga tomater och söta jordgubbar under sommaren, till en bred palett av olika sorters kål, färggranna rotsaker och pumpor som kan förvandlas till spännande Halloween-dekorationer på hösten.

Det är först till kvarn som gäller för att säkra dina favoriter.

Vill du fördjupa din upplevelse är du välkommen att ta en titt på våra frilandsodlingar och kika in genom dörren till växthuset.

För att hålla dig uppdaterad om vårt utbud och aktuella öppettider, följ oss på

Facebook och Instagram.

Betalning sker smidigt via Swish.

Så tag en paus från vardagens stress och kom till oss på Bjursås Lantbruk och besök vår ”Grönsaksvagn” med dess närhet till odlingarna och gårdens djur.

 

Du hittar oss på Bodarna 39, 790 21 Bjursås.

Tag av riksväg 69 (som går mellan Falun och Rättvik) in mot Bjursås. Följ Bjursåsvägen genom samhället förbi Coop och kyrkan. Ca 1 km efter kyrkan vid busshållplatsen tar du av till höger, där är det skyltat Bodarna och även en träskylt med texten ”Grönsaker”. Följ byvägen ca 600 meter och håll utkik efter ännu en träskylt med texten ”Grönsaker” på vänster sida av vägen. När du ser skylten sväng ner på grusvägen. Nu ser du odlingarna, växthuset och ”Grönsaksvagnen” som ligger ca 350 meter från byvägen.

 

Vi ser fram emot att välkomna dig till en smakfull och naturnära upplevelse!

Varmt välkommen!

 

Har du några frågor om grönsaksodlingarna eller gårdsbutiken ring oss gärna!

Erika 070-656 60 39 (i första hand)

Jan 070-750 60 39

Har du frågor

eller funderingar?